+33 (0)3 27 88 10 10

Numéro non surtaxé

Mon compte
pays FR

Pays :

Langue :

Menu

X

pays FR
Pays
Langue
 
Mon compte

Graxx Gravel - Shimano GRX 600 - Roue Mavic Allroad Elite

Accueil > Témoignages > Graxx Gravel - Shimano GRX 600 - Roue Mavic Allroad Elite
Graxx Gravel - Shimano GRX 600 - Roue Mavic Allroad Elite
15/04/2021
"Dag lezer,

Hier mijn review van m'n Graxx (model 2020, GRX600 groep, Mavic Allroad Elite wielen). Gravelbikes intrigeerden me al enkele jaren, maar ik had geen idee welke te kopen. Toen Shimano in 2019 de GRX groepen aankondigde, heb ik 2020 afgewacht voor een fiets met zo'n groep. Op zoek naar een carbon fiets uitgerust met GRX, kwam ik eerder toevallig bij de Graxx terecht. Maar daar heb ik geen spijt van.

Dat je de hele fiets zelf kan samenstellen met de configurator op de site van Origine maakt het pas écht interessant. Het langst heb ik getwijfeld over de kleuren. Over de service van Origine ben ik zeer tevreden. Na mijn bestelling werd ik opgebeld om mijn keuzes en maten te overlopen. Ze verkopen dus liever de juiste fiets dan eender welke fiets. En binnen de vooropgestelde termijn (toen vijf weken) werd de fiets goed verpakt aan huis geleverd.

Mijn positie op de fiets (eveneens vastgelegd in de configurator) is goed. Ik moest enkel het zadel op de juiste hoogte zetten. Ik heb nooit eerder een koersfiets of gravelbike gehad, dus ik kan niet vergelijken met andere merken of modellen. Maar ik vind de Graxx sowieso een goed afgewerkte fiets die beantwoordt aan mijn behoeften. Licht genoeg (al is dit type fiets sowieso zwaarder dan een koersfiets) en goed op de baan. Maar ik durf er ook technische MTB single tracks mee opzoeken, op een rustige, gecontroleerde manier. Voor onverhard of slechte ondergrond raad ik wel de maximum dikte van banden aan en een aangepaste bandendruk.

Ik heb gekozen voor SPD/flat pedalen waardoor ik ook toeristische ritjes met gewone kleren kan doen. Dat maakt voor mij de fiets nog polyvalenter. Dus ik hoop en verwacht dat ik er nog veel jaren plezier ga aan beleven.

Gunter Weckx, gumpie.weckx@skynet.be"
Retour à l'accueil du site du fabricant de vélo Origine Cycles

A PROPOS D'ORIGINE

Services

RESEAUX SOCIAUX

Facebook

Instagram

Pinterest


Strava

Twitter

YoutubeNEWSLETTER

Inscrivez-vous dès maintenant
wwf
Ateliers Origine Cycles
638 Rue Léonard de Vinci
ZA La Renaissance
59490 Somain – France
Origine Cycles
+33 (0)3 27 88 10 10
Lundi à vendredi : 9h-17h30
Samedi : 9h-16h30
uniquement sur RDV
Origine Cycles SAS 2015 - Touts droits réservés | Mentions légales | Sites recommandés | Site géré par Web Soluce | Contactez le webmaster | Contacter Origine