Satisfait ou rembourséGarantie bonne taille - En savoir plusLivraison 8 à 9 semaines
Fermer
Besoin d'aide ?
L'équipe Origine répond à toutes vos questions en rendez-vous, par email ou téléphone du lundi au samedi de 9h à 19h.
Fermer
Merci
Vous êtes bien inscrit à la newsletter Origine.

Vérifiez votre boite de réception, un e-mail de confirmation vous a été envoyé
Fermer
Pays
fermer
fr
France
be
Belgique
nl
Pays-Bas
ch
Suisse
gb
Royaume-Uni
Langue
fermer
English
Français
Nederlands

Axxome II GT - Ultegra

Axxome II GT - Ultegra
Témoignage client
"Sinds juli 2021 heb ik mijn Origine Axxome II GT en ik heb er inmiddels bijna 3000 km op gereden.
Ik ben echt super tevreden met mijn fiets. Ik kan iedereen die overweegt een fiets te kopen, aanraden eens een kijkje te nemen bij Origine. Hieronder zal ik mijn keuzes en ervaringen met de Axxome GT nader toelichten.

Na lang twijfelen over het opknappen van mijn stalen kwaliteits Gazelle racer, heb ik uiteindelijk besloten om voor een nieuwe moderne racefiets te gaan.
Mijn zoektocht leidde me langs veel bekende merken en bij toeval kwam ik het voor mij onbekende merk Origine tegen.
Een jong Frans merk met als zeer sterk punt de mogelijkheid om een fiets geheel te configureren naar eigen wensen. Afmontage, kleuren, wielen en maatvoering.

Voor mij was de mogelijkheid om de fiets zelf samen te stellen en de kleuren te kunnen kiezen doorslaggevend voor mijn keuze voor Origine. Daarbij vond ik de prijs prima concurrentieel.

Een bijkomend aspect in het afgelopen jaar waren de lange levertijden van diverse merken. Origine daarentegen garandeerde een prima levertijd, des te meer daar het maatwerk betreft.
Ik heb besteld in april en mijn fiets geleverd gekregen in juli, precies in de vooraf opgegeven week. Goed verpakt en netjes afgeleverd door een correcte bezorgdienst.

Voordat ik uiteindelijk de bestelling heb geplaatst is een traject van weken vooraf gegaan met lezen over merken, frames, onderdelen, bijvoorbeeld schijfremmen, en reviews op websites en getuigenissen van Origine klanten.
Zodoende ben ik uiteindelijk uitgekomen op de Origine Axxome GT, een carbon frame, Shimano Ultegra (net als mijn oude fiets) met schijfremmen en kwaliteits wielen, DT Swiss PR 1600 spline Disc.

Voor de transmissie een compact crankstel (50/34) en een cassette 11-34. De overgangen zijn wat groot, maar de 34x34 is perfect om te kunnen blijven rouleren op de steile stukken in het hooggebergte. En de 50x11 is nog bruikbaar op hoge snelheid.
Ik woon in Frankrijk in een omgeving met geaccidenteerd terrein en ook daar voldoet deze combinatie prima.

Het moeilijkste om te beslissen was nog wel de kleurstelling en de maatvoering, maar met de configurator op de website is dit perfect gelukt. De hoogte van het stuur en de lengte van de stuurpen, meteen goed. En de kleuren volgens verwachting.

Apart woordje over de kleur. Het schijnbare zwart aan mijn Axxome GT is heldere vernis direct op het carbon. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is erg mooi. Het oogt zwart, maar in bepaald licht schijnen de fibers een beetje door.
De hele fiets is mooi gelakt en voor zover ik kan beoordelen van goede kwaliteit.


De Axxome GT heeft voor mij de uitstraling van een modern carbon frame, maar met een vleugje klassiek. Bovenbuis niet te schuin, helemaal mijn smaak.
Mijn eerste rit op de fiets was meteen fantastisch, hij vliegt over de weg, er zit pure snelheid in. Hij is licht, wendbaar en toch koersvast.

Ik ben 58 jaar en fiets al 40 jaar en nog steeds behoorlijk prestatiegericht. De geometrie en bouw van de Axxome GT zijn voor mij een perfecte mix van prestaties, lekker toeren en een geweldige klimfiets.
Met de Axxome GT ben ik sneller op diverse trajecten in de buurt en op cols in het hooggebergte ten opzichte van de voorgaande jaren.

Ook op hoge snelheid geeft de fiets veel vertrouwen. En in lange afdalingen kan ik iedereen de schijfremmen aanraden. Fantastische remkracht, ook in de regen. Ik heb lang getwijfeld over schijfremmen omdat er ook negatieve verhalen zijn over lawaai en aanlopende remmen. Niets van dat alles. Een enkele keer een zeer lichtjes aanlopende rem gehad en dat is zeer simpel te verhelpen door even zelf afstellen.

Ik fiets gewoon met erg veel plezier op de Axxome GT. De fiets motiveert telkens weer om op te stappen. Ik ben zeer enthousiast over mijn Origine Axxome II GT."
17/01/2022
Par :